My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Christian Kærsgaard: Der bliver spænding til det sidste

"Kesse" gør status, og ser samtidigt frem mod lørdagens kamp mod RKG // Foto: Anette Gasberg

14. september 2017
Af: Martin "Oli?" Pedersen

Vi er midtvejs i efterårssæsonen, og det betyder at der så småt skal gøres status på det der indtil videre ligner en yderst vellykket sæsonstart. Christian ”Kesse” Kærsgaard sætter her et par ord på starten, og ser frem mod RKG-kampen.

Det var en tilfreds cheftræner klubbens skribent satte i stævne efter endt tirsdagstræning. Snakken gik lystigt i trænernes omklædningsrum om alt fra Nikolaj Stisens drømmemål i Aabybro fredagen forinden, ligesom der blev gjort en form for midtvejsstatus i seniorafdelingen, trænerne imellem. Det var også her man kunne fornemme en tydeligt tilfreds cheftræner Christian Kærsgaard, der som bekendt går under tilnavnet ”Kesse” i klubben. Om starten nævner han:


- Som oprykker har vi haft en god start, hvilket jo kan ses i de fine resultater vi har fået. Opstarten har endda været besværliggjort af, at vi kun har spillet to træningskampe (i Vrå/Børglums træningsturnering, red.), men ikke desto mindre synes jeg egentlig at truppen er i en ganske fin fysisk forfatning. Det giver sig også udslag i at vi i flere af kampene har været spilstyrende, så selvom det ikke spillemæssigt har været godt hele tiden, så har det fysiske været med til at tippe de tætte kampe over til vores fordel, udtaler cheftræneren.

Christian Kærsgaard, der overtog holdet i vinteropstarten, kan som sagt se tilbage på et flot år 2017. F.f.I.´s to bedste seniorhold tog begge elevatoren en tur op, og for førsteholdets vedkommende har comebacket til Serie 1 efter et års fravær været helt igennem fornuftigt, for nu at sige det på godt jysk. Dermed ikke sagt at der ikke er plads til forbedringer, hvilket Kærsgaard også pointerer:

- Spillemæssigt er vi rigtigt fint med i rækken, og det samme er vi fysisk. Offensivt er vi skarpe, med undtagelse af en enkelt kamp. Det er klart at holdene er bedre i Serie 1 kontra Serie 2. I Serie 1 er mandskaberne typisk bedre i omstillingsfasen, og her er de altså bedre til at straffe de mindste fejl. Det her vi også kunne se i vores kampe, men hvorom alting er, så har vi været godt med spillemæssigt. Vi er også oppe mod nogle hold vi ikke kender så godt som for eksempel i den meget lokale Serie 2-række i foråret, så af og til opstår der nogle overraskelser. Det er dog samtidigt også sjovt at møde nye bekendtskaber for gutterne, udtaler F.f.I.-chefen.

Der er ganske vist forskel på at spille Serie 2 og Serie 1, og selvom ”Kesse” ganske kort har berørt emnet, uddyber han de primære forskelle, som han ser det, således:

- I Serie 1 bliver der altså bare spillet i et højere tempo end vi så i forårssæsonen. Det gør også at kampene bliver tættere, og at man ikke ser de her udfald hos holdene som vi ved jævne mellemrum oplevede i den forgangne halvsæson. Rent defensivt bliver der også stillet større krav, for mandskaberne her i Serie 1, er bedre til skabe store muligheder og klart skarpere i omstillingsfasen. Er man ikke klar defensivt, så kan man hurtigt blive løbet over ende, pointerer Kærsgaard.

Vi er kun midtvejs i dette efterår, og selvom det unægteligt ser ud som om at der er vind i sejlene, så er der altså stadig godt med kampe igen. F.f.I.´s mand med taktstokken ser frem mod den sidste del af efterårssæsonen.


- Jeg er meget fortrøstningsfuld frem mod den resterende del af dette efterår. Der bliver spænding til det sidste, og ikke mindst knald på kampene. Vi har et hold, som jeg anskuer det, er stærkt nok i forhold til at præge toppen, men det er samtidigt klart at skal vi være med til den ”bitre” ende, så er der ikke råd til fejltagelser. Jeg oplever en stor gejst og vilje fra spillertruppen både i træning og til kamp, og i den henseende en stor opbakning. Der er ingen tvivl om, at vi ser frem til de sidste kampe, lyder det optimistisk fra Christian Kærsgaard.

Inden vi for alvor kan gøre status, resterer sidste spillerunde, når RKG aflægger visit denne weekend. ”Kesse” fortæller her om hans forventninger til opgøret mod de grønblusede fra Klarup:

- Det handler for os om at fokusere på vores eget spil, og gør det vi er gode til. Det skal krydres med vilje, gejst og godt humør. Vi skal op mod et godt organiseret hold, der som bekendt er nedrykker fra Jyllandsserien, så på alle parametre er det et godt hold vi skal op imod. Ingen tvivl om, at der venter os en svær kamp, lyder det afslutningsvis fra Serie 1-holdets chefstrateg.

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk