My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Flot første halvleg nok til at snuppe tredje sejr i træk

Jesper Gasberg kåret som kampens spiller i Nordjyske Bank Ligaen  // Foto: Michael Frederiksen, Kanal Frederikshavn

17. april 2017

Af: Martin "Oli?" Pedersen

Der var lighedspunkter fra Østervrå-kampen, da F.f.I. 2. påskedag mødte Sæbys reserver. Efter en flot første halvleg og en 3-0-føring ved pausen, gik F.f.I. ned i kadence efter pausen. Sejren var dog fortjent i sidste ende.

De blå/hvid-klædte F.f.I.´ere indledte med brask og bram, og allerede efter seks minutters spil bragte udeholdet sig i front, da Mads Møller fandt Jeppe Birklykke, der udplacerede Troels Aaen i Sæby-målet. Den stærke start fyrede i den grad godt op under Kærsgaard og Jakobsens tropper, hvilket medførte et ganske kraftigt spilovertag, hvor der også blev skabt flere lovende muligheder. Nikolaj Stisen var blandt andet tæt på med et frispark, som Aaen dog fik flot reddet.

Sæby havde et par fornuftige muligheder i forbindelse med dødbolde, men frederikshavner-defensiven med en stærk Lasse Fjordbak i kassen var dog årvågne i forbindelse med Sæbys optæk til chancer. F.f.I. var vist sig ganske skarpe offensivt, og sådan var det også denne påskemandag. Godt en halv time var der spillet, da det også blev 2-0. Venstre back Casper Holm var ivrigt med fremme, og netop sådan en situation førte til at Daniel Overlade, tilbage på Sparekassen Vendsyssel Arena, kunne sende læderet i kassen med et behersket skud fra kanten af feltet.

Ligesom mod Østervrå gik det hurtigt og bare fire minutter efter 2-0-træfferen, blev det også 3-0. Tobias Wiis vandt bolden og fandt Jeppe Birklykke, hvis afslutning blev reddet i første omgang. Mads Møller var hurtigt over returen og fik gledet bolden ind over stregen. Et flot og hurtigt gennemspillet angreb. Sidste uges målscorer Mikkel Tolstrup var i den efterfølgende periode tæt på at gøre det til 4-0, da han måtte tvinge Sæby-keeperen til en god redning. Kort inden pausen måtte Lasse Fjordbak ligeledes diske op med en fin redning i forbindelse med en standardsituation. Mere skete der ikke, og F.f.I. kunne gå i omklædningsrummet med en føring på 3-0 for anden kamp i træk.

Lad det være sagt med det samme: De sidste 45 minutter blev aldrig ligeså gode set med F.f.I.-briller. Sæby-mandskabet kom ud til halvlegen med en god indstilling og forsøgte at fighte sig tilbage i opgøret. Det medførte et par gode muligheder, men F.f.I.´erne fik reddet stormen af - næsten da. Den gode indstilling medførte efter 65 minutter et reduceringsmål, da Mikkel Hansen flot headede bolden i kassen, da en bold for en sjælden gangs skyld endte i bagrummet mellem forsvar og keeper. 

Sæby forsøgte at fremtvinge endnu et reducerende mål, og det var også tæt på at lykkedes med et kvarter igen. Lasse Fjordbak dykkede dog ved stolpen og leverede en superredning. F.f.I. havde et par gode muligheder for endegyldigt at lukke og slukke. Den største tilfaldt Jesper Gasberg, Nordjyske Bank Ligaens Man of the Match, men den sidste skarphed manglende for højrebacken, der i anden halvleg vikariede på den centrale midtbane. F.f.I. endte dog med tage sejren og endnu tre point, der betyder at F.f.I.´erne nu er alene på førstepladsen i rækken, da Østervrå og Skagen tidligere mandag spillede 2-2. 

Allerede lørdag den 22. april spiller det aktuelle tohold i Serie 2 på hjemmebane mod Hjørring AIK Frem med kick-off klokken 14:00. Umiddelbart herefter, klokken 16:00, spiller F.f.I.´s andethold på samme bane, når Try/Thorshøj IFaflægger visit. Der er i øvrigt al mulig grund til at støtte Serie 4-mandskabet, der nu er alene i spidsen med endnu en sejr - den fjerde i træk - da det 2. påskedag blev til en fortjent 3-2-sejr mod Bangsbo Freja. - F.f.I. dominerede opgøret, og var foran 2-0 og 3-1, hvad der dog var underkanten i forhold til spil og chancer, lød det fra træner John Nygaard, der i slutfasen kunne se Bangsbo få reduceret til det endelige slutresultat. Stærk start af begge seniorhold - det er et stykke tid siden det sidst er sket. 

Husk i øvrigt at man kan se et interview med cheftræner Christian Kærsgaard, som Michael Frederiksen fra Kanal Frederikshavn fangede efter slutfløjt på Sparekassen Vendsyssel Arena i Sæby, ligesom sejrssangen i omklædningsrummet blev fanget. Se reaktionerne på 3-1-sejren her.

Kampinfo:
IF Skjold Sæby (ll) - F.f.I. 1-3 (0-3)


Mål: 0-1 Jeppe Birklykke (6.), 0-2 Tobias Overlade (32.), 0-3 Mads Møller (36.), 1-3 Mikkel Hansen (65.)

10 minutters udvisninger: IF Skjold Sæby (ll): Philip Nødgaard (34.), Mads Ring Henriksen (90.+3) // F.f.I.: Tobias Overlade (87.)

Udvisninger: 
Ingen

Holdopstilling - F.f.I. (4-2-3-1): Lasse Fjordbak - Jesper Gasberg, Tobias Overlade, Nikolaj Stisen, Casper Holm - Frederik Guldager (71: Sumaidi Uria), Mikkel Tolstrup (62: Duncan Wamala) - Tobias Wiis (87: Mikkel Tolstrup genindskiftet), Daniel Overlade (c), Jeppe Birklykke - Mads Møller (46: Casper Bille)

Tilskuere:
 150

Dommertrio: Jan Søndergaard Sørensen - Jan Falberg Jensen og Flemming Klitt Østerballe

Kampens spiller: Jesper Gasberg kåret af Nordjyske Bank Ligaen i samarbejde med Kanal Frederikshavn // Intern afstemning: Lasse Fjordbak med 7 stemmer

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk