My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Knap 100 FFIére besøgte vores venskabsby Bremerhaven i pinsen

Knap 100 FFIére besøgte vores venskabsby Bremerhaven i pinsen

For første gang i næsten 20 år besøgte FFI vores venskabsby Bremerhaven, hvor vi skulle deltage i Karl Hünefeld turneringen.

Ca. 80 spillere fra årgangene U10-U14 tog fredag afsted kl. 12 fra Fodbold i 2 busser mod Bremerhaven. Knap var hjulene på bussen begyndt at dreje rundt før de første poser slik og sodavand blev åbnet, og inden vi forlod byskiltet Frederikshavn var der allerede godt med musik og humør i bussen.

Turen er arrangeret i samarbejde med Björn Bauermeister fra Bremerhaven. Bremerhaven deltager i 2016 for 30 gang i Cup i No.1 og vi har gennem mange år talt om at det ville være sjovt, hvis FFI kom ned til dem og deltog i deres lokale turnering. Det skal siges at Björn har brugt mange timer på at arrangere turen og opholdet for os, og vi oplevede en stor gæstfrihed overalt. Det blev i øvrigt bemærket og kommenteret fra flere tyske ledere at de synes det var fantastisk og at det præsenterede klubben godt med synlighed ved at møde op i ens jakker og træningsdragter fra Diadora. Vores kontingentpakke ide er i hvert fald solgt videre til det tyske J

Vi ankom sent fredag aften hvor Björn og familie stod klar med grillen og lavede hamburgers til alle. Herefter blev vi præsenteret for Thomas Zielinski, formand for Tuspo Surheide, som er klubben der arrangerer fodboldturneringen. Vi fik en god modtagelse og herefter blev drengene sendt i gymnastiksalen for at puste madrasser op og gøre sig klar til sengetid. Forældre og ledere blev anvist til særskilt soverum. En del af oplevelsen på en fodboldtur er naturligvis at det kan være svært at få 80 spillere til at sove samtidigt, især når aldersforskellen er 4 år, men det er også en del af oplevelsen og også med til at skabe en samhørighed blandt drengene.

Klubberne i Tyskland har generelt en restauration tilknyttet og morgen- og aftensmaden blev således serveret i et stort mødelokale, hvor der var en god buffet til drengene. Her lærte drengene også om kø-kultur da bespisning af 100 personer tager tid J

Turneringsformen var ganske anderledes end i Danmark. Vi skulle spille kampe  á 10/15 minutters varighed afhængig af årgangene, men pointen var at vi på den måde kunne nå at spille mod flere hold. Det er en turneringsform vi skulle vænne os til, men faktisk også interessant, da der var korte pauser mellem kampene. Vi fik desværre ikke det bedste vejr under opholdet, men blot at der sker aktivitet er vejret ingen hindring. Det blev nogle tætte kampe og få marginaler afgjorde at FFI Fodbold ikke kom helt til tops, flere hold var i straffespark om at komme videre. Dog fik U13 drengene en flot 4. plads i turneringen og en flot pokal med hjem.

Der var arrangeret sådan at nogle årgange besøgte klimahuset i Bremerhaven, mens andre spillede venskabskampe eller spillede turnering. Der var indlagt frihed til at besøge  eller lave andre ting, og flere hold valgte at tage i svømmehal eller på shopping tur i midtbyen.

Søndag aften var der arrangeret fest i anlægget ved Tuspo Surheide, hvor der blev spillet levende musik og især de yngste drenge fik lært at danse ”sejrsdans” sammen med en lokal tysk Bremer fan til stor morskab for alle, men også glædeligt at se at fodbold samler på tværs af nationaliteter.

Vi fik også arrangeret venskabskampe mod lokale hold fra OSC Bremerhaven, hvor vi spillede på deres klubanlæg. Klubben er placeret inde i skoven i hyggelige omgivelser og oplevelsen blev ikke mindre af at Bremen spillede den sidste kamp i bundesligaen og skulle vinde for at blive i ligaen. Bremen vandt 1-0 og så var der fest i klubhuset ! – Bremerhaven er en del af lokalområdet omkring Bremen og økonomisk betyder deres forbliven i Bundesligaen at der tilføres mange millioner til udvikling af fodbold i deres område – Så forstod man godt deres patriotisme for Bremen !

Vi er i FFI Fodbold meget privilegeret hvad angår faciliteter især omklædning og rekvisitter. En U10 spiller betaler mellem 8-10 euro om måneden for at spille fodbold, og der er ingen tøjpakker eller tilskud til rejser

Desværre blev vi ramt af et grimt uheld idet Jamal Bendixen fra U14 brækkede armen to steder og måtte akutopereres på det lokale hospital. Jamal var en tapper dreng og har klaret operationen fint, men skal forvente 10 ugers pause. De tyske værter gav ham en flot gave i form af det tyske landsholds spillertrøje med indgravering af årstal i de år Tyskland har vundet EM og VM samt en speciel fodbold til boldjonglering. Et meget flot træk af de tyske værter.

På turen fik både trænere og spillere mulighed for at få en social kontakt, som der ofte ikke nås i den travle hverdag i klubben. Det er meget givtigt for alle og tilkendegivelserne er også meget positive at man gerne vil afsted igen.

Både trænere og spillere har været fine ambassadører for FFI Fodbold på turen og der har været en god positiv stemning, også selvom vi enkelte gange var nødsaget til at forklare nogle drenge, hvordan man opfører sig når man er på tur med FFI Fodbold, men det er del af deres læringsproces i livet, at vi som klub stiller nogle få simple krav til drengene omkring opførsel og ansvar. Men vi fik uddelt mange Cup No.1. reklameartikler og håber således på at vi får besøg af flere hold til vores egen turnering. Björn er i gang med at arrangere turen  igen i år til Frederikshavn.

Hjemturen er altid lang, men et indlagt stop ved grænsen, hvor der kunne handles og indtagelse af en stor MC’donalds menu, gør hjemrejsen meget nemmere. De sidste penge blev brugt og med fornyet energi steg både sanghumør og lydniveauet betragteligt hjemad – sådan skal det også være.

Stor tak for tilskuddet til turen til Cup No.1, FFI´s venner og Støtteklubben F.F.I. af 2010

På vegne af klubben

Christian Kærsgaard

Formand

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk