My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Lysegaards overtidsmål sikrede F.f.I. sjælden udesejr

Frederik Lysegaard (i baggrunden) scorede i overtiden til 3-2. Det flyvende hovedstød var Lysegaards første seniormål // Foto: Anette Gasberg

9. oktober 2016

Af: Martin "Oli?" Pedersen

F.f.I.´erne lagde godt ud i udekampen mod SHI og var hurtigt foran 2-0. Hjemmeholdet kom på omgangshøjde inden pausen. F.f.I. fik dog en sjælden udesejr takket være et sent første seniormål af Frederik Lysegaard.

Gæsterne i rødt og sort lagde ud med brask og bram i den bidende efterårskulde på SHI´s anlæg og allerede efter godt fem minutter var Borups tropper i front. Efter en lang clearing efter et SHI-hjørnespark satte frederikshavnernes bedste, unge Mikkel Tolstrup, speed på og fandt Marcus "Grille" Grønning. I feltet fandt "Grille" Jeppe Birklykke, der satte bolden i kassen til en tidligt rød/sort føring.

F.f.I.´erne fortsatte de gode takter og bragte sig yderligere front efter 23 minutter. Jeppe Schmidt smider et godt indlæg ind til Marcus Grønning, der måtte se sin afslutning pareret af SHI-målmanden. Birklykke opsnappede returen og smækkede bolden ind i til Mads Møller, der lige akkurat fik snittet læderet i kassen med hovedet.

Værterne kom bedre med i kampen og bare tre minutter efter 2-0-målet fik SHI reduceret. Martin Visti Hansen, med kaldenavnet "Kuhn", tæskede et frispark i kassen og da bolden blev rettet af var keeper Lasse Fjordbak chanceløs. F.f.I. havde i den efterfølgende periode et par gode muligheder for at genskabe tomålsforspringet, men de gode offensive takter gav desværre ikke pote. Således blev SHI inviteret ind i opgøret og kort før pause gik Cato Kristensen i ryggen på en SHI-spiller i feltet og så var et straffespark uundgåeligt. Forsøget fra 11-meterpletten blev usvigeligt sikkert omsat af Martin "Kuhn" Hansen og så var udgangspunktet for anden halvleg helt lige. 2-2 ved halvleg.

De rød/sort-stribede spillede generelt en fornuftig anden halvleg, dog uden den helt samme offensive flair om man var vidne til før pausen. Det blev til en god portion indlæg, men generelt manglede der folk i boksen og de lovende muligheder løb derfor ud i sandet. SHI´s stærke italiener, Michele Barbieri, var en konstant trussel i offensiven sammen med "Kuhn". Begge havde gode muligheder for at fuldføre et flot comeback, men keeper Fjordbak leverede et par store redninger.

Således havde man indstillet sig på en pointdeling, men sådan skulle det som sagt ikke gå. Trods flere omrokeringer i defensiven grundet skader til Ronnie Schou og Jesper Gasberg havde F.f.I.-mandskabet styr på begivenhederne. Den gode indstilling gav gevinst små tre minutter inde i overtiden. Som nævnt manglede der folk i boksen ved de mange indlæg, men ikke desto mindre lykkedes det i den dybe overtid. Tobias Wiis smækkede en god bold ind i feltet og minsandten om ikke Frederik Lysegaard dukkede op ved forreste stolpe og med en såkaldt flyvende hollænder scorede han sit første mål i seniorregi. Det er ikke det man typisk forventer fra Lysegaard. Pyt med det. F.f.I. var på 3-2 og et minuts penge senere blev der fløjtet af.

En sjælden udesejr blev det til og måden, og ikke mindst at afgørelsen kom fra en uventet kant, gjorde bestemt ikke stemningen dårligere i omklædningsrummet efterfølgende. For ikke at tale om festlighederne i det frederikshavnske natteliv. Det blev en glad aften, om end det er uden for referat.

Næste opgave for F.f.I. er hjemmekampen mod Jerslev/Sterup. Opgøret på Empire Stadium spilles søndag den 16. oktober med kick-off klokken 14:00.

Kampinfo: Skibsby-Højene IF - F.f.I. 2-3 (2-2)

Mål: 0-1 Jeppe Birklykke (6.), 0-2 Mads Møller (23.), 1-2, 2-2 Martin Visti Hansen (26., 44./str), 2-3 Frederik Lysegaard (90.+3)

10 minutters udvisninger: Skibsby-Højene IF: Michele Barbieri (78.) // F.f.I.: Villy Olsen (70.)

Udvisninger: 
Ingen

Holdopstilling - F.f.I. (4-4-2): Lasse Fjordbak - Jeppe Schmidt (64: Jesper Gasberg), Cato Kristensen, Casper Holm (c), Villy Olsen - Tobias Wiis, Frederik Klarskov, Mikkel Tolstrup, Jeppe Birklykke - Marcus Grønning (64: Ronnie Schou), Mads Møller (70: Ronnie Schou // 76: Ronnie Schou udskiftet - Frederik Lysegaard indskiftet), Mads Møller (75: Ronnie Schou genindskiftet)

Tilskuere:
 75

Dommertrio Andreas Rosander Andersen - Per Værens og Allan Slot

Kampens spiller:
 Mikkel Tolstrup med 11 stemmer

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk