My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Strauss´ drømmedebut sikrede sikker sejr i Fremparken

Tobias Wiis, der her netop tiljubler Tobias Overlade, lagde op til Daniel Overlades 2-0-mål // Foto: Fotograf Michael Madsen, wizion.dk

6. juni 2017
Af: Martin "Oli?" Pedersen

Debutanten fra U19, Nicolas Strauss, stjal i den grad overskrifterne, da han nettede to gange i mandagens 3-0-sejr i Hjørring Frem. Dermed har F.f.I. fortsat maksimumpoint efter ti kampe, men langt hen ad vejen holdt det hårdt.

Vi indleder dette skriv med at ønske Nicolas Strauss med en yderst godkendt debut på førsteholdet. Fuld spilletid og to flotte mål - herunder en drømmetræffer fra 25 meter - blev det til fra den unge offensivspiller. Det kan ikke gøres bedre, og F.f.I. Fodbold ønsker Strauss stort tillykke med debuten. 

Til selve kampen skal det siges at F.f.I.-mandskabet sandt for dyden ikke spillede sin bedste kamp i dette forår. Hjørring AIK Frem er med deres spillestil og indstilling - med alt hvad der dertil hører - notorisk et svært hold at spille mod, og navnlig i Fremparken. Det startede ellers fremragende denne 2. pinsedag. Der var bare spillet tre minutter, da Gasberg tog et godt raid op ad højre side. Her smækkede han bolden ind i feltet hvor Frederik Klarskov kiksede sit skud. I sidste ende landede læderet ved førnævnte Nicolas Strauss, der udplacerede Michael Dissing i Frem-målet. Noget af en debut af den unge skagbo, der spillede på 10´er-positionen.

F.f.I. har, som nævnt, for vane at lægge godt fra land tidligt i kampene, og denne mandag var ingen undtagelse. Små ti minutter efter føringstræfferen blev det også 2-0, da Tobias Wiis smækkede et præcist indlæg ind i pandebrasken på Daniel Overlade, der kraftfuldt pandede bolden i kassen. I den efterfølgende periode blev det noget nervøst for gæsternes side, og Hjørring AIK Frem fik faktisk momentum i løbet af halvlegen, og kom også til flere gode muligheder, primært i forbindelse med standardsituationer og omstillinger, hvor F.f.I.´s ellers solide forsvar var i ubalance. Frems stærke offensivspiller, Thomas "Kuhn" Hansen havde derudover en kæmpe mulighed på en friløber, men Lasse Fjordbak leverede en god benparade.

De i dagens anledning blå og hvidklædte frederikshavnere havde vanen tro bolden meget, men formåede ikke at komme til de helt store muligheder i den sidste del af første halvleg - udover en situation hvor Daniel Overlade fik presset Dissing i Frem-buret. De manglende chancer trods stor boldbesiddelse, hvilket cheftræner Christian Kærsgaard da også påpegede i sin evaluering af kampen. Ikke desto mindre kunne F.f.I. gå til pause foran med 2-0.

I de sidste 45 minutter formåede pinsesolen så at sige ikke at danse. Opgøret tiltog i dramatik med flere optrin og hårde frispark, hvilket i den grad brød spilrytmen. "Kesses" tropper skulle dog få noget at juble over midtvejs i anden halvleg. Nicolas Strauss, F.f.I.´s bedste mand på dagen, tog sagen i egen hånd og valgte ´ganske enkelt´ at smække bolden i kassen fra 25 meter. Klassekasse i Fremparken - mere kan man ikke sige til det. Frem kom også til et par gode forsøg, herunder Kristoffer Torps forsøg på at overliste Lasse Fjordbak fra meget lang afstand. Forsøget fik Fjordbak dog afværget med en - lad os bare sige det som det er - særpræget redning. 

Det hele endte med en 3-0-sejr på en dag hvor det måske ikke kørte helt optimalt spillemæssigt, men det er vel også det, der kendetegner et tophold. Næste opgave for F.f.I. er lokalopgøret i Nordjyske Bank Ligaen mod Skagen på udebane. Opgøret spilles på Spar Nord Arena i Danmarks nordligst beliggende by fredag den 9. juni klokken 18:30. En time tidligere står den på oprykningsbrag på Park Empire (Fodboldvej) når Serie 4-mandskabet møder Læsø i en selvsagt vanvittig vigtig kamp. Der kommer i den grad smæk på.

Kampinfo:
 Hjørring AIK Frem - F.f.I. 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Nicolas Strauss (3.), 0-2 Daniel Overlade (12.), 0-3 Nicolas Strauss (65.)

10 minutters udvisninger: Hjørring AIK Frem: Jan Christensen (11.), Morten Konrup (43.) // F.f.I.: Jonas Markfoged (67.)

Udvisninger: Ingen

Holdopstilling - F.f.I. (4-2-3-1): Lasse Fjordbak - Jesper Gasberg, Nikolaj Stisen, Jonas Markfoged, Cato Kristensen (46: Duncan Wamala) - Mikkel Tolstrup, Frederik Klarskov (c) - Tobias Wiis (75: Jeppe Birklykke genindskiftet), Jeppe Birklykke (70: Tobias Overlade) - Nicolas Strauss - Daniel Overlade

Tilskuere: 75

Dommertrio: Søren Hjortholm - Morten Lund Gøgsig og Kenneth Fuglsang

Kampens Spiller: 
Nicolas Strauss med 14 stemmer

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk