My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Ungt F.f.I.-mandskab storsejrede i Skagen

Debutant Anthon Møller leverede en fremragende indsats i imod Skagen. Han blev fortjent kåret til Kampens Spiller  // Foto: Fotograf Michael Frederiksen, Kanal Frederikshavn

10. juni 2017
Af: Martin "Oli?" Pedersen

F.f.I.´erne med flere U19-spillere, leverede en flot præstation, da det i "sommervejret" i Skagen blev til en flot 4-0-sejr på Spar Nord Arena. Debutanten Anthon Møller, der i øvrigt er skagbo, blev fortjent kåret til Kampens Spiller. 

I det kraftige regnvejr i landets nordligst beliggende by var det gæsterne fra Frederikshavn - med debutanterne Anthon Møller og indskiftede Tobias Vede Andersen - der indledningsvis greb taktstokken, om end skagboerne havde et par fornuftige muligheder i starten af opgøret. Det var dog F.f.I. der kunne bringe sig i front allerede efter ni minutters spil. Daniel Overlade vandt en hovedstødsduel og snittede bolden videre til Jeppe Birklykke, der sneg sig igennem Skagens midtstoppere og lagde bolden i kassen. Efterfølgende var Jan Wrensteds tropper i et par omgange ganske tæt på i særdeleshed efter standardsituationer. Disse var, som vanligt orkestreret af anfører Michael Pedersen, og tættest på efter denne opskrift var hjemmeholdets Brian Eggert Møller efter knapt en halv times spil, da han headede bolden snert forbi mål.

Gennem hele kampen stod det som bekendt ned i stænger, men det forhindrede ikke de rød/sorte i at være farlige. Kaptajn Frederik Klarskov, der spillede en god kamp på den defensive midtbane, havde et par gode muligheder i løbet af første halvleg, men den sidste skarphed manglede. Det gjorde den til gengæld ikke fem minutter før pausen, da en nedfaldsbold efter et hjørnespark endte for foden af Nicolas Strauss, der fra distancen behersket satte bolden i kassen bag en prisgivet Thomas Kirk i skagboernes mål. I sin blot anden kamp for F.f.I. har skagboen Strauss nettet intet mindre end tre gange, hvilket må siges at være en solid start på førsteholdet. F.f.I. kunne således gå i ly for regn og begyndende lyn og torden, gå til pause foran med 2-0.

Den "danske sommer", med al hvad der til dertil hører, tog til i begyndelsen af anden halvleg, og bare ti minutter inde i halvleg blev opgøret afbrudt grundet lyn og torden. Små ti minutter blev det til i ly for uvejret, inden der igen blev fløjtet op til kamp, og efter genoptagelsen var værterne tæt på i et par omgange. Igen var Michael Pedersens dødbolde kilden til skagboernes muligheder, men Lasse Fjordbak viste sig atter som en sikker sidste skanse.

De sidste 45 minutter var ingenlunde en køn omgang, men ikke desto mindre bebudede en svært optimistisk linjevogter at der var solskin på vej. Denne optimisme lod til at inspirere gæsterne i slutfasen, og i en sådan grad at et par omstillingsmuligheder blev omsat til perfektion. Med små ti minutter tilbage satte Tobias Wiis og Jesper Gasberg fart på i højre side, og så kunne sidstnævnte ganske kynisk sende læderet i kassen til en føring på 3-0, og bare et par minutter senere kørte kontramaskinen atter, da unge Mikkel Tolstrup efter et godt raid i venstresiden fandt Tobias Wiis, der i sidste ende flot dirigerede bolden i kassen via stolpen og ind i fjerneste hjørne. Cheftræner Christian Kærsgaard ville efterfølgende tage del i glæden, og erstattede med fire minutter tilbage Jesper Gasberg. Det blev til fire boldberøringer i front for cheftræneren, der gjode "comeback" på førsteholdet efter godt 13 års fravær.  
 
Dermed endte  "regndansen" med en 4-0-sejr til De Røde Bavianer, og ikke mindst nok et clean sheet til Lasse Fjordbak, der nu har holdt buret rent siden Skagen-kampen den 29. april på Empire Stadium, hvilket vil sige godt 600 minutter - svarende til seks og en halv kamp. Disse takter må meget gerne blive fastholdt når de rød/sorte lørdag den 17. juni spiller foråret sidste kamp mod SEIF på Empire Stadium. Der er kampstart klokken 13:30 og allerede tidligere på dagen bliver der spillet kampe på selvsamme bane, ligesom fodboldsulten efterfølgende kan blive stillet, når andetholdet - der ligeledes fredag aften sejrede hele 8-1 (7-0 ved halvleg) i topbraget mod Læsø - kan sikre sig oprykning til Serie 3 med sejr imod Gærum. Denne kamp har kick-off klokken 15:30. Det fulde kampprogram vil blive lagt ud på F.f.I.´s Facebook-side. Skulle det ikke være nok med spændende lokalopgør, vil Empire Stadium danne ramme om afslutningsfest - og forhåbentlig dobbelt op på oprykningsfest i seniorregi. Der vil blive sat telt op på Empire Stadium til den kommende lørdags festivitas - følg med på førnævnte Facebook-side for yderligere informationer. 

Kanal Frederikshavns udsendte reporter Michael Frederiksen var på plads på Spar Nord Arena i Skagen. Her fangede han reaktioner fra Skagen-anfører Michael Pedersen og Kampens Spiller - og debutant - Anthon Møller. Se reaktionerne her. 

Kampinfo: Skagen IK - F.f.I. 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Jeppe Birklykke (9.), 0-2 Nicolas Strauss (40.), 0-3 Jesper Gasberg (81.), 0-4 Tobias Wiis (83.)

10 minutters udvisninger: Skagen IK: David Kastor (88.) // F.f.I.: Frederik Klarskov (67.)

Udvisninger: Ingen

Holdopstilling - F.f.I. (4-2-3-1): Lasse Fjordbak - Jesper Gasberg, (87: Christian Kærsgaard) Jonas Markfoged, Nikolaj Stisen, Mikkel Tolstrup - Anthon Møller, Frederik Klarskov (c) - Tobias Wiis, Jeppe Birklykke - Nicolas Strauss - Daniel Overlade (57: Tobias Andersen)

Tilskuere: 150

Dommertrio: Jan Søndergaard Sørensen - Morten Lund Gøgsig og Jan Falberg Jensen

Kampens Spiller: 
Anthon Møller kåret både af Kanal Frederikshavn samt af holdkammeraterne (8 stemmer)

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk