My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Vanvittig vigtig sejr mod Østervrå

Tobias Overlade med en stor kamp i midterforsvaret - tilmed krydret med to hovedstødsmål i Østervrå-kampen // Foto: Michael Frederiksen, Kanal Frederikshavn

15. april 2017
Af: Martin "Oli?" Pedersen

F.f.I. hentede Skærtorsdag en fortjent, og ikke mindst uhyre vigtig sejr, da en af de formodede topbejlere blev sat til vægs med 4-1. Jeppe Birklykke, Mikkel Tolstrup og Tobias Overlade med to kasser sørgede for de tre point.

Det er længe siden, at der har været så god stemning på Empire Stadium, eller Frederikshavn Stadion, om man vil. Det skønnes at omkring 250 tilskuere, herunder en del fra Østervrå, havde droppet påskefrokosten for at overvære Skærtorsdagens topkamp i Serie 2, og langt størstedelen gik i hvert fald ikke skuffede hjem.

Gæsterne startede opgøret bedst, og var tæt på at bringe sig i front efter knapt 10 minutters spil, da den tidligere F.f.I.´er, Jonas Høgh Sørensen brød igennem. Lasse Fjordbak i hjemmeholdets mål leverede dog en god benparade. Bare et par minutter senere viste F.f.I. tænder, og viste allerede fra start en vis effektivitet. Ret beset var det første gang værterne truede Østervrå-målet, da Casper Bille fandt jubilar Jeppe Birklykke, der ganske køligt sendte bolden i kassen efter bare 13 minutters spil.

Herefter gik det hurtigt. Der var bare spillet yderligere fem minutter, da stillingen blev fordoblet. Tobias Wiis sendte et perfekt indadskruet hjørnespark mod bagerste stolpe, og her nåede Tobias Overlade højest og pandede F.f.I. på 2-0. En håndfuld minutter senere blev scenariet gentaget helt og aldeles, og så kunne Tobias Overlade kalde sig dobbelt målscorer, mens Wiis kunne tituleres med prædikatet dobbelt assistmager. I den resterende del af havlegen var frederikshavnerne ganske vist i kontrol, men trods de lidt dystre cifre på måltavlen, slog Jesper Nielsens tropper ikke op i banen, og var faktisk ganske fint spillemæssigt med i kampen. F.f.I. kunne dog gå til pause foran 3-0.

De sidste 45 minutter blev knapt så begivenhedsrige, men det var dog stadig intenst, hvad de mange spilafbrydelser grundet hovedskader også bevidnede. Østervrå kom noget bedre ind i kampen, og det medførte en reducering godt ti minutter efter pausen, da René Kiil fik overlistet Lasse Fjordbak, der nok burde kunne gøre mere ved afslutningen. Det hvidblusede Østervrå-mandskab forsøgte at lægge pres på, men de helt store muligheder udeblev, og med 12 minutter igen, lukkede og slukkede F.f.I. til 4-1, da Frederik Guldager vandt en hovedstødsduel i feltet. Herefter dumpede bolden ned til Mikkel Tolstrup, der vendte rundt og fik udplaceret en chanceløs Dennis Rosendal i ØVI-målet. Det var Tolstrups første seniormål, og han var faktisk tæt på endnu et af slagsen, men Rosendal leverede en god redning, og så endte det hele med en herlig 4-1-sejr .

Det var faktisk på en dag hvor hjemmeholdet ikke foldede sig fuldstændigt ud spillemæssigt. Ganske stærkt at slå en formodet konkurrent i toppen så overbevisende. Tobias Overlade blev kåret til Kampens Spiller i Nordjyske Bank Ligaen, og det blev i den grad fulgt op af holdkammeraterne, hvor den dobbelte målscorer indkassede 15 stemmer ud af 19 mulige efter kampen. Stærk indsats, må man sige.


Mandag (2. påskedag) den 17. april gælder det et formentlig intenst opgør på Sparekassen Vendsyssel Arena i Sæby, når oprykkerne fra IF Skjold Sæby tager imod med kampstart klokken 15:30. Selvom Sæby-mandskabet ikke har fået den bedste start på sæsonen, så bliver det stadig en tæt kamp, og der skal virkelig investeres med energi, gejst og hårdt arbejde. Det bliver et tæt lokalopgør, og givetvis også dramatisk. Drengene håber på opbakning til kampen, så kør til Sæby og støt holdet i jagten på den tredje forårssejr i træk.

Østervrå-sejren var naturligvis med til at skabe en god stemning i omklædningsrummet, og det var da også en glad og tilfreds cheftræner, Christian Kærsgaard, Kanal Frederikshavn talte med efter kampen - se mere her. Glæden blev ikke mindre af at Serie 4-holdet vandt 1-0 i topkampen mod Dybvad på en sen scoring af Jeppe K. Jørgensen. F.f.I.'s andethold tillod sig endda at brænde straffespark for tredje kamp i træk, men altså ikke nok til at spolere en ganske optimal sæsonstart. Peter Jørgensens U19-mandskab har kampfri indtil søndag den 23. april, hvor holdet på udebane møder Brønderslev IF.

Kampinfo: F.f.I. - Østervrå IF 4-1 (3-0)

Mål: 1-0 Jeppe Birklykke (13.), 2-0, 3-0 Tobias Overlade (18., 23.), 3-1 René Kiil (58.), 4-1 Mikkel Tolstrup (78.)

10 minutters udvisninger: F.f.I.: Daniel Overlade (45.+1) // Østervrå IF: René Elefsen (53.)

Udvisninger: 
Ingen

Holdopstilling - F.f.I. (4-2-3-1): Lasse Fjordbak - Sumaidi Uria (46: Mikkel Tolstrup), Tobias Overlade, Nikolaj Stisen, Casper Holm - Frederik Guldager (85: Tobias Wiis genindskiftet), Jesper Gasberg - Tobias Wiis (57: Duncan Wamala), Casper Bille (34: Mads Møller), Jeppe Birklykke - Daniel Overlade

Tilskuere:
 250

Dommertrio: Søren Hjortholm - Morten Lund Gøgsig og John Jensen

Kampens spiller:
 Tobias Overlade, kåret af Nordjyske Bank Ligaen samt 15 stemmer efterfølgende i omklædningsrummet

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk